lördag 15 maj 2010

Sverige - ett korrumperat land

Rick Falkvinge skriver om hur vänskapskorruptionen gör Sverige till ett land där dubbelmoralen kan nå oanade höjder, efter principen "klia rätt rygg så kommer du undan med vad som helst".

Cui Bono? skriver om tystnaden från privata medier, och om att det bara verkar vara public service som bryr sig. Som vanligt, får man väl säga; det var public service som exempelvis drog fram den jävige domaren i rättegången mot The Pirate Bay. DN och SvD ägs av privata intressen som märkligt nog ger fan i landets, eller i alla fall demokratins, väl och ve. "Oberoende liberal", my ass.

Systemet med TV-licens är enligt min uppfattning suveränt i det avseendet att det gör att public service är oberoende av staten och därför kan granska staten utan att begränsas av staten.

Mot bakgrund av Säpo-skandalen, FRA-lagen, IPRED, Cecilia Malmström och hennes föreslagna censur, som hon först vidhöll hysteriskt att den endast skulle gälla barnpornografi men som redan har visat sig att man vill använda till helt andra saker också, tycker jag vi ska göra allt vi kan för att hålla den onda statens fingrar borta från public service.

Rättsväsendet ger jag inte längre någonting för; det är alltför uppenbart att det bara är en chimär.

Vilket innebär att demokratin i Sverige i bästa fall är ett skämt.

Piratpartiet måste in i riksdagen i höst, det är vårt enda hopp om att kunna vända skutan åt rätt håll igen.

Fler om Säpo-skandalen: Anders S. Lindbäck, HAX, Sultans Blogg, Satmaran, projO, Syrrans Granne, Juristens Funderingar, Opassande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar