Sidor

söndag 11 juli 2010

De vill visst inte prata FRA i Almedalen...

...så på Emmas uppmaning och sedvanligt gör-det-själv-vis gör jag det!

Gå in och titta på Emmas artikel, och se den första videon. (Jag låter medvetet bli att länka den själv för att jag verkligen vill att du läser den!)

Jag gillar särskilt ett citat ur den från slutet:
"we believe, that people willing to trade their freedom for temporary security deserve neither and will lose both". För att det låter så ballt, men...

...jag tror inte att folk faktiskt orkar fatta att det är vad det hela handlar om, jag tror mer att det är det-angår-inte-mig-mentalitet som ligger bakom.

Så därför dömer jag kanske inte mina medmänniskor fullt så hårt.

Men - FRA påverkar faktiskt just dig på ett högst påtagligt sätt. Det ger staten tillgång till en massa data om dig; data som sedan ska hanteras av inkompetenta tjänstemän som hålls om ryggen av ryggradslösa åklagare.

Nu gällde alla de där länkarna Säpo-skandalen, och Säpo ska åtminstone inte direkt ha tillgång till FRA:s data, men tror du att FRA är bättre? Vad grundar du i så fall den tron på?

Ändamålsglidningen har dessutom redan gjort sig påmind, vår borgerliga allians vill redan titta på hur polisen ska kunna få nytta av all data som FRA samlar in. Och då hamnar vi hos Säpos duktiga tjänstemän igen.

Men du kan göra något åt det här!

Du kan rösta på Piratpartiet!

Länkkärlek 1: Jag såg först idag att Thomas Tvivlaren gjort comeback i bloggosfären. Välkommen tillbaka, TT!

Länkkärlek 2: Fritänkaren får dagens bloggpris av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.