måndag 2 maj 2011

Dags att votera!


Nå, som du förhoppningsvis vet pågår Piratpartiets vårmöte för fullt.

Vad du kanske inte vet är att den första voteringen pågår för fullt också!

Jag tänkte här presentera vad några andra bloggare tycker om motionerna, och för en gångs skull inte orda så mycket om vad jag själv tycker.

Gick du på den? HAH!

Men om vi ska vara lite seriösa: jag har inte försökt samla länkar bara till sådana som jag håller med, inte heller har jag försökt vara "rättvis" på något sätt. Se det som ett slumpvis urval med en undermålig pseudoslumptalsgenerator.

Jag rekommenderar alltså inte nödvändigtvis att du tänker som de jag länkar till, utan skulle snarare vilja att du vrider och vänder lite på de argument du hittar och funderar kring vad du själv tycker.

Vi kan börja hos "Emma Opassande" och hennes guide till styrelsevalet. Lite praktiska tips om hur man gör, så är du osäker på hur det funkar, dit och läs vetja! Fattar du inte, tracka henne på twitter. (Eller förresten var snäll.)

Här hittar du de nominerade som accepterat nominering, men några har hoppat av:

Uppdatering: länk till lista över styrelsen - kan göra styrelsevalet lättare att förstå. Kanske.

Vilka vill jag ha i styrelsen då?

Jag hoppas att Marit Deldén inte hoppar av sammankallande hon också. Jag hade kanske kunnat tänka mig att rösta på Mattias, kanske hade jag röstat på Marit i alla fall - men nu har vi en att välja på, hon är bra och det är egentligen inte så mycket att orda om.

I övrigt tror jag att jag kommer att rösta i princip på dem som kandiderar både i ledamotsvalet och fyllnadsvalet. Kanske. Här är Jacobs tankar om styrelsen.

Motionerna då?

Tja, Emil Isberg har skrivit utförligt vad han tycker om motionerna, en sida per motionsgrupp:

Här har vi några tankar kring några motioner postade hos Anna av en anonym funktionär.

En motion som ligger mig varmt om hjärtat är B12: Motion om ställningstagande för humanism som ideologisk grund. En lysande idé, som jag själv vurmar för här, men det inlägget är bara blaj jämfört med den här lysande texten av Johanna Drott.

Uppdatering 2: Leffes tankar kring motion A12.

Uppdatering 3: Daniel Svensson om stadgemotionerna.

Det var allt jag hade för den här gången, varsågod nu och läs tills strax innan du får huvudvärk och in och rösta sedan. Här.

2 kommentarer:

 1. Bra sammanfattning av Piratpartiets vårmöte.

  Du skickade ju ett meddelande till mig på Twitter om de riktigt snabba tågen för ett slag sedan. Jag har nu kollat upp detta. Enligt nedanstående artikel ska det faktiskt ta 54 min. mellan London och New York. Det var där jag fick mina uppgifter ifrån.

  http://mobil.aftonbladet.se/resa/tag/article12938477.ab;jsessionid=45B29BD5CC811D67219EA66672180233.mobila

  Frekar06

  SvaraRadera
 2. @frekar06: Nå, originalartikeln verkar ju knappt hänga samman så jag misstänker att journalisten har rört ihop siffror eller själv räknat fel.

  Det var en ingenjörsmässig rimlighetskontroll som fick mig att reagera (för er som inte vet så stod det dels att tågen skulle gå i 600 km/h, dels att det skulle ta mindre än en timme att resa mellan London och New York med dem).

  Min uträkning var då att 600 km/h i en timme ger tillryggalagd sträcka av 600 km (på 54 min blir det 540 km, huvudräkning ftw!) Det är alltså 60 resp. 54 mil.

  Nu är avståndet mellan London och New York, kortaste vägen, snarare 10 gånger så långt - en överslagsmätning i Google Earth resulterade i 5800 km.

  Det förefaller alltså som att Aftonbladets journalist räknat fel på en tiopotens. Hastigheten 600 km/h verkar rimlig, så om vi lägger på en tiopotens på tiden så har vi 9 timmar jämnt.

  Vilket verkar rimligt med tanke på att det tar några timmar att flyga sträckan i 900 km/h.

  SvaraRadera