Sidor

torsdag 26 maj 2011

Frustration


Det är inte lätt att vara aktiv i ett litet parti som få bryr sig om. När man försöker prata om sin politik, förminskas den ofta, och man känner sig ofta nästan avfärdad som foliehatt.

Till viss del får vi kanske skylla oss själva.

Vi har sett några pirater ta ett nytt initiativ och försöka bilda ett nytt parti. De kallar sig Liberaldemokrater. Nej, jag ska inte basha dem. De är hyggliga människor som gör sitt bästa för att förbättra världen.

Nå, jag ska basha dem lite genom att använda dem som exempel på hur man inte bör bete sig, men som ni snart ska bil varse, är vi (andra) pirater nog lika goda kålsupare, vi.

Jag tror att vi alla har något viktigt att lära oss här.

De betedde sig nämligen precis likadant innan de bildade Liberaldemokraterna. När de bara var pirater. Och vi, som fortfarande bara är pirater, beter oss nog, till mans, ganska mycket likadant också.

När man befinner sig på "rätt" sida om svärdseggen, kan man tycka att de som bloggar för den egna ståndpunkten är skarpa, tuffa och retoriska genier. När man befinner sig på andra sidan framstår samma människor som överdrivna, kanske till och med smått fanatiska. Rättshaverist, någon?

Vi som inte är med i Liberaldemokraterna har fått se hur de "plötsligt" blivit något slags liberalfanatiker, de som är med i Liberaldemokraterna har fått se hur (andra) pirater "plötsligt" blivit något slags piratfanatiker, och det har kastats paj fram och tillbaka på höjden, längden, bredden och tvären. Jag länkar inte några exempel, det behövs inte. Ni känner igen det. Hell, de flesta av er har, liksom undertecknad, deltagit i det.

Vad jag försöker säga är att det finns anledningar till att vi har svårt att nå de inte redan frälsta. Och en sådan anledning är att så många av oss - i deras ögon - framstår som överdrivna, kanske smått fanatiska. Precis på det där sättet som vi på senare tid har uppfattat varandra som överdrivna, smått fanatiska.

Låt detta bli oss en lärdom.

Det är frustrerande att upphovsrättsindustrin ljuger och kommer undan med sina lögner. Det är frustrerande att gammelmedia inte tar våra frågor på allvar. Det är frustrerande att politikerna "agerar" genom att stifta moralpaniklagar och övervaka mera.

Desto viktigare att vi håller våra huvuden kalla och skriver sansat.

Vi vill inte skrämma bort dem som vi vill övertyga.

Bad move.


Uppdatering: Fredrik spinner vidare här.

6 kommentarer:

 1. Precis Christer. Detta är viktigt. Vi måste skapa det inkluderande samhälle vi vill ha i partiet i ett första steg. Om vi inte är inkluderande, hur ska vi då kunna begära att andra ska vara det? De kärnvärde PP står för måste vi också leva upp till som parti.

  Först då kan vi komma någonstans. Det är i alla fall vad jag tror. Och, vi måste ta vara på varandras olikheter som en tillgång. Det var där som vissa herrar i sin debattartikel brast totalt. Det är en tillgång och inte ett problem att vi har folk från hela höger-vänster skalan.

  Frekar06

  SvaraRadera
 2. @frekar06: Just det ja man kan se det i termer av att inkludera också!

  Jag vill gärna inkludera "vissa herrar" också, och passa på att tacka dem för den lektion i ödmjukhet de trots allt har bjudit på, oavsett om det var det de avsett eller ej.

  SvaraRadera
 3. Christer:

  Du bör verkligen kolla in den här länken från Sveriges Radio där det framkommer:

  "Ett enigt KU kritiserar också regeringen för att inte ha infört EU:s datalagringsdirektiv i tid. Det skulle enligt EU:s regler redan ha genomförts och EU-domstolen har fällt Sverige för förseningen så det är klart att reglerna inte följts."

  Ett enigt KU borde betyda att alla partier, inklusive Vänstern och Miljöpartiet har ställt sig bakom kritik mot att datalagringen inte har införts i Sverige. Vad är det som händer här egentligen?

  http://frekar06.eu/?p=1741722
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4528362

  Om det är på det sättet så är det ju hyckleri så det skriker om det. Jag hoppas inte att det är som Ekot erfar, för i så fall är det allvarligt. Frekar06

  SvaraRadera
 4. Fredrik: Om jag tolkade KU-kritiken rätt, så var det inte bristen på införande som kritiken handlade om, utan att regeringens behandling av ärendet dragit ut på tiden. Detaljer, kan det tyckas, men ändå tillräckligt för att man inte ska behöva undra var vänstern och miljöpartiet står.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.