Sidor

fredag 26 februari 2010

Dagens sanningar

HAX skriver om Cecilia Malmströms fortsatta hjärnsläpp. Det är tydligen väldigt svårt att förstå att det är en i grunden urdålig idé att skicka stora klumpar av data om Européers banköverföringar till USA. Kan ingen undersöka om hon kan åtalas för trolöshet i förhandling med främmande makt?

(Kan i så fall bli aktuellt även för Thomas Bodström, Göran Persson, Beatrice Ask och Fredrik Reinfeldt, och varför inte slänga in Åsa Torstensson i klubben?)

Den amerikanska upphovsrättslobbyn tycker tydligen att fri mjukvara är antikapitalistisk, och begär således att länder som rekommenderar sina offentliga sektorer att använda fri mjukvara ska sättas på en bevakningslista för länder som är antikapitalistiska. Den ökända kommunistiska totalitära staten Kanada har stått på den listan.

Undrar just hur man skakar liv i det amerikanska folket... det borde väl inte vara så svårt kan tyckas med vi kan kanske börja med att försöka få svenskarna att vakna.

Satmaran skriver om specialåklagarna som har hand om fildelningsbrott, det går visst inget vidare för de stackars liven, de vill ha större resurser. Kanske vill de ha fler razzior mot dessa oerhört grova brottslingar som fildelar. De vill uppenbarligen inte att folket ska ha förtroende för rättssystemet, och därmed torde de rimligen vara antidemokrater.

Jag orkar knappt skriva om allt elände, orkar du läsa det?

I så fall kan jag uppmuntra dig med den här artikeln om en stackars dåre som tydligen för Sveriges talan i ACTA-förhandlingarna. Han tycker att våra internetleverantörer ska censurera oss, och har tydligen ansett det ganska länge.

I Aftonbladet Bloggen Svensk Myndighetskontroll tittar också på ACTA.

"Organiserad brottslighet", "stor skala", ja ja vi har hört det förr. Man får väl förmoda att "brottsorganisation" är nyspråk för "folket", som vanligt.

Christian Engström rapporterar från fronten. Det känns hoppfullt att det verkar finnas några konstruktivt tänkande människor där, förutom de våra. Den förra meningen kan förefalla något orättvis med tanke på hur kreativa Sony, Warner och de andra är när det gäller att hitta på nya sätt att montera ner demokratin. Men det är ju just det att deras kreativitet bara syftar till att förstöra som gör att jag skriver som jag skriver. Tänk om de kunde visa en liknande kreativitet på området "hitta hållbara affärsidéer"?

Det känns lite motigt för en gammal vänsterdiggare att länka till en Centerpartist men han är ju snäll mot oss pirater och man behöver dra lite på mungiporna ibland.

När vi ändå är glada och positiva kan vi gratulera Rick som vunnit guldmusen i år.

Nej det är Fredag och dags att äta och dricka och se fram emot helgen. Ha det gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.